Opleiding Beveiliger MBO-2 via EBN
Als beveiliger ben je verantwoordelijk voor het beschermen van eigendommen van de klanten. Je houdt toezicht en je weet op een correcte manier te handelen indien nodig. Iedere dag is het anders, het ene moment ben je een object aan het beveiligen en het andere moment heb je een receptie of portier dienst.

Om je werk goed te kunnen uitvoeren als beveiliger, moet je de kennis hebben van allerlei regels en wetgevingen. Hiervoor heb je minimaal een afgeronde opleiding MBO-2 Beveiliger nodig.

Deze opleiding is te volgen bij diverse opleidingsinstanties, zoals bijvoorbeeld Curio of LOI. Je kunt dan kiezen voor een BOL of BBL – opleiding.

Opleiding Beveiliger MBO-2 bij EBN

Leerweg BOL of BBL
Bij een BOL-opleiding ga je 2 jaar lang 5 dagen in de week naar school. Na alle theorielessen, volgt een stageperiode. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

Wil je werken en leren tegelijk dan kies je voor een BBL-opleiding. Tijdens deze opleiding ga je iedere 4 weken 1 week naar school en 3 weken werken. Dit duurt ongeveer 6 maanden. In deze 6 maanden mag je al wel aan de slag als beveiligingsbeambte met een voorlopig beveiligingslegitimatiebewijs. Na 6 maanden wordt de opleiding afgerond met een theorie en praktijkexamen. Heb je jouw diploma behaald, dan krijg je een definitieve beveiligingslegitimatie en kan je in de beveiliging werkzaam blijven.

Tijdens de opleiding
Tijdens de opleiding beveiliger niveau 2 leer je hoe je ervoor zorgt dat bepaalde plekken veilig zijn en blijven. Ook leer je aan welke wetten je je moet houden en waar je op moet letten. Surveilleren, rapporteren, toezicht houden. Dat zijn jouw taken. Na het behalen van het diploma Beveiliger2 krijg je allerlei aanvullende trainingen en cursussen, zoals bedrijfshulpverlening (EHBO), levensreddend handelen en hospitality trainingen. Naast de beveiligingsvakken moet je eventueel ook nog aanvullende vakken volgen (Loopbaan en Burgerschap, rekenen, Nederland en Engels).

Wat kan EBN Veiligheidsdienst voor jou betekenen?
EBN Veiligheidsdienst is altijd op zoek naar gemotiveerde collega’s voor in de beveiliging. Daarom biedt EBN Veiligheidsdienst stageplaatsen aan voor zowel BOL als BBL studenten. Om stage te kunnen lopen moet je minimaal 18 jaar zijn. Tijdens de stage krijg je betaald conform de CAO Particuliere Beveiligingsorganisaties.

Ben je na jouw BOL-opleiding nog steeds enthousiast om aan de slag te gaan als mobiele surveillant of beveiliger, dan bieden wij jou een contract aan en kun je aan de slag als collega beveiliger bij EBN Veiligheidsdienst.

Kies je voor werken en leren tegelijk (BBL), dan biedt EBN jou de mogelijkheid om kosteloos het diploma MBO-2 Beveiliger te behalen. Daarnaast bieden wij jou een werkplek aan en kun je aan de slag als Beveiligingsbeambte.

Meer info
Wil je meer weten over de mogelijkheden om te werken en te leren bij EBN Veiligheidsdienst, neem dan contact op met personeelszaken@ebnbreda.nl, bel met Freddy Dommers 076-5205206 of vul onderstaand formulier in.