Zonder zorgen de feestdagen door!

De feestdagen zijn voor inbrekers de drukste tijd van het jaar. Vaak kun je aan de buitenkant van een huis of bedrijfspand al zien dat de bewoners voor een langere periode afwezig zijn. Gordijnen blijven open, de post steekt uit de brievenbus, de verlichting blijft uit, enz. EBN is dé regionale beveiliger met ruim 250 medewerkers. Wij rijden 24 uur per dag, op onregelmatige tijden, in de regio rond met onze opvallende dienstauto’s. 

Extra beveiliging in deze periode is geen overbodige luxe!

We horen vaak de opmerking: “Ach, bij mij valt toch niets te halen”. Maar we vergeten dat een inbreker dat vooraf vaak niet eens weet. Niet de waarde van je spullen verhoogt het risico op inbraak, maar vooral het gemak waarmee hij* binnen kan komen. Eenmaal binnen, zoekende naar de buit, wordt je hele huis overhoop gehaald als er weinig spullen van waarde blijken te zijn. Nog meer schade dus. Vooral door onze eigen onwetendheid en nonchalance.

Met een paar eenvoudige stappen maak je jouw woning inbraak-proof:

 1. Ramen dicht, lichtje aan, deur op slot
  De Rijksoverheid laat niet voor niets een reclame zien op televisie tijdens de wintermaanden. We maken het inbrekers vaak veel te eenvoudig. We denken: “Dat raam kan best 5 minuten open blijven staan, ik ben zo terug” of “Ik hoef mijn deur niet op slot te doen, want ik ga alleen maar even naar de buurvrouw”. Inbreken in een slecht beveiligde woning duurt vaak maar 30 seconden. Dus: ramen dicht, lichtje aan, deur op slot. Denk bijvoorbeeld ook aan buitenverlichting met een bewegingssensor. Kijk voor meer tips op Maakhetzeniettemakkelijk.nl.
 2. Inbraakwerend hang- en sluitwerk
  Gecertificeerd hang-en-sluitwerk, goede verlichting en overzicht in de straat zorgen ervoor dat inbrekers de woning liever overslaan. Een woning die beveiligd is volgens het Politiekeurmerk verkleint de kans op inbraak zelfs tot wel 90%. 
 3. Alarm installatie
  Een alarm installatie kan de boel behoorlijk wakker schudden. Letterlijk en figuurlijk. Mocht het een inbreker, ondanks al je voorzorgsmaatregelen, toch gelukt zijn om binnen te komen, dan zal hij toch het hazenpad kiezen zodra hij opgeschrikt wordt door het alarm. Bewoners, buren en de Politie kunnen ieder moment op de stoep staan. 
 4. Wijkbeveiliging
  Wijken waar veel inbrekers actief zijn, schakelen steeds vaker een beveiligingsdienst in. Surveillanten rijden controlerondes, maken onveilige situaties weer veilig, spreken verdachte personen aan en controleren huizen van bewoners die op vakantie zijn. De aanwezigheid van de surveillanten laat inbrekers besluiten de wijk met rust te laten.

Heb je deze eenvoudige maatregelen nog niet genomen, omdat je opziet tegen de investering? Wees je er dan van bewust dat de schade van een inbraak vaak veel verder in de papieren loopt. Vooral de emotionele schade van gestolen waardevolle spullen én het onveilige gevoel waar men jaren later nog last van heeft, wegen niet op tegen de investering in goed hang- en sluitwerk of een alarm installatie.  

Mocht je vragen hebben over de te nemen maatregelen voor jouw woning of object, neem vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)76-5205206 of info@ebn-veiligheidsdienst.nl.
We helpen je graag bij het verhogen van een veilig gevoel. Speciaal voor deze periode hebben we nu een "Veilig op vakantie pakket". Hieronder lees je daar meer over.

 

EBN biedt voor de vakantieperiode twee pakketten aan:

Basispakket “Veilig op vakantie”

- 1 keer overdag en 1 keer in de avond/nacht een externe controle
- ervoor zorgen dat er geen post uit de brievenbus steekt
- controle op "afwezigheidstrucjes"
 

Het tarief van dit basispakket is slechts € 52,50 per week, excl BTW.
 

Compleetpakket “Veilig op vakantie”

- alles uit het basispakket
- brievenbus legen en uit het zicht leggen
- verlichting aan-/uitzetten. Huis bewoond laten lijken
 

Het tarief van dit compleetpakket is slechts € 105,- per week, excl. BTW.

Natuurlijk zijn mogelijke extra wensen bespreekbaar. Die horen we graag van u! Voor meer informatie kunt u bellen met 076-5205206 of mailen naar verkoop@ebnbreda.nl. Deze actie is geldig van 5 december 2019 tot en met 15 januari 2020.