Extra beveiliging in deze periode is geen overbodige luxe

Het is herfst, bijna winter. De vele donkere uren en regenachtige dagen zorgen voor slecht zicht en minder mensen op straat. Ideale omstandigheden voor inbrekers. Zeker tijdens de feestdagen en Oud & Nieuw, want dan zijn veel mensen op visite bij familie of vrienden en dus weg van huis. Hoe laat jij jouw woning achter? 

We horen vaak de opmerking: “Ach, bij mij valt toch niets te halen”. Maar we vergeten dat een inbreker dat vooraf vaak niet eens weet. Niet de waarde van je spullen verhoogt het risico op inbraak, maar vooral het gemak waarmee hij* binnen kan komen. Eenmaal binnen, zoekende naar de buit, wordt je hele huis overhoop gehaald als er weinig spullen van waarde blijken te zijn. Nog meer schade dus. Vooral door onze eigen onwetendheid en nonchalance.

Met een paar eenvoudige stappen maak je jouw woning inbraak-proof:

 1. Ramen dicht, lichtje aan, deur op slot
  De Rijksoverheid laat niet voor niets een reclame zien op televisie tijdens de wintermaanden. We maken het inbrekers vaak veel te eenvoudig. We denken: “Dat raam kan best 5 minuten open blijven staan, ik ben zo terug” of “Ik hoef mijn deur niet op slot te doen, want ik ga alleen maar even naar de buurvrouw”. Inbreken in een slecht beveiligde woning duurt vaak maar 30 seconden. Dus: ramen dicht, lichtje aan, deur op slot. Denk bijvoorbeeld ook aan buitenverlichting met een bewegingssensor. Kijk voor meer tips op Maakhetzeniettemakkelijk.nl.
 2. Inbraakwerend hang- en sluitwerk
  Gecertificeerd hang-en-sluitwerk, goede verlichting en overzicht in de straat zorgen ervoor dat inbrekers de woning liever overslaan. Een woning die beveiligd is volgens het Politiekeurmerk verkleint de kans op inbraak zelfs tot wel 90%. 
 3. Alarm installatie
  Een alarm installatie kan de boel behoorlijk wakker schudden. Letterlijk en figuurlijk. Mocht het een inbreker, ondanks al je voorzorgsmaatregelen, toch gelukt zijn om binnen te komen, dan zal hij toch het hazenpad kiezen zodra hij opgeschrikt wordt door het alarm. Bewoners, buren en de Politie kunnen ieder moment op de stoep staan. 
 4. Wijkbeveiliging
  Wijken waar veel inbrekers actief zijn, schakelen steeds vaker een beveiligingsdienst in. Surveillanten rijden controlerondes, maken onveilige situaties weer veilig, spreken verdachte personen aan en controleren huizen van bewoners die op vakantie zijn. De aanwezigheid van de surveillanten laat inbrekers besluiten de wijk met rust te laten.

Heb je deze eenvoudige maatregelen nog niet genomen, omdat je opziet tegen de investering? Wees je er dan van bewust dat de schade van een inbraak vaak veel verder in de papieren loopt. Vooral de emotionele schade van gestolen waardevolle spullen én het onveilige gevoel waar men jaren later nog last van heeft, wegen niet op tegen de investering in goed hang- en sluitwerk of een alarm installatie.  

We helpen je graag bij het verhogen van een veilig gevoel. Speciaal voor deze periode hebben we nu een ‘Veilig op vakantie pakket’ die loopt van 1 december 2018 tot en met 31 januari 2019. 

Mocht je vragen hebben over de te nemen maatregelen voor jouw woning of object, neem vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)76-5205206 of info@ebn-veiligheidsdienst.nl

 

*(we spreken voor het gemak over hij, maar een inbreker kan net zo goed een zij zijn)