Liveview: EBN is watching the bad guys

Op afstand bestuurbare camera’s en real time beelden. Een effectief middel in de bestrijding van criminaliteit. Hieronder een verslag waarin de rol van Liveview bijdraagt aan aanhoudingen.

Inbraakmelding

Rond middernacht ontving EBN via de meldkamer een inbraakalarm bij een bedrijf in Moerdijk. Een surveillant meldt zich binnen twee minuten ter plaatse. Ook de politie was snel aanwezig.

Inmiddels wordt bevestigd dat het om een inbraak gaat, waarbij een kluis ontvreemd is en vier daders gesignaleerd zijn. Alle toegangspoorten tot het bedrijventerrein worden direct afgesloten. Vanuit de meldkamer EBN is continue een open telefoonverbinding met zowel de politie op locatie als de politiemeldkamer. De politie heeft ook verbinding gemaakt met liveview, zodat op de camerabeelden van Moerdijk meegekeken kon worden. De kluis en een gat in het hekwerk worden spoedig gevonden door onze surveillant.

Liveview

Omdat de daders voortvluchtig waren is er vanuit de politie een zoekactie gestart waarbij meerdere eenheden over het terrein patrouilleerden. Vanuit EBN zijn er twee extra surveillanten ingezet. 

Zelfs een politiehelikopter assisteert vanuit de lucht. Dankzij twee camera’s zijn twee verdachten gesignaleerd die zich achter een container proberen te verschuilen. Via de open verbinding met de politiemeldkamer zijn de surveillanten hierheen geleid. De politie meldt dat er een verdachte aangehouden is!

Vervolg

Nadat alle betrokken partijen geïnformeerd zijn houdt de politie ook contact met de contactpersoon van de firma. Binnen 40 minuten is het bergingsbedrijf aanwezig, die de kluis en overige goederen veiliggesteld heeft. Na anderhalf uur mogen in opdracht van de politie de toegangspoorten van het bedrijventerrein geopend worden. Hier heeft zich inmiddels al enig verkeer opgehouden. De politie heeft alle uitgaande voertuigen gecontroleerd. Om 03.10 uur meldt de politiemeldkamer dat er een tweede aanhouding verricht is.