Zes cruciale beveiligingstips die we nog te vaak vergeten

In de maanden november tot en met februari is de kans op een inbraak het grootst. Uit onderzoek van het AD blijkt dat het aantal woninginbraken en pogingen tot inbraak in deze donkere maanden gemiddeld met 50% stijgt. Vooral kleine gemeenten zijn de dupe. In grote steden als Amsterdam, Utrecht en Den Haag neemt in de herfst en winter het aantal inbraken toe met zo’n 35 procent. Terwijl het aantal inbraken in de kleinste gemeenten met wel 70% stijgt. De krant concludeerde dit na een analyse van ruim 50.000 meldingen in het afgelopen jaar.

De politie maakt ieder jaar weer burgers alert op inbraakpreventie. Niet alleen woningen, maar ook bedrijfspanden zijn een geliefd doelwit. Inbrekers profiteren volop van het duister. We vergeten nog te vaak om zelf alert te zijn, daarom hebben wij zes cruciale beveiligingstips voor u op een rijtje gezet:

 1. Sluit ramen en deuren
  Zorg dat er iemand verantwoordelijk is voor een sluitronde voor het sluiten van ramen, deuren en het aanzetten van de alarminstallatie. En wat als deze persoon een keer ziek of afwezig is, wie doet het dan? Zorg dat er altijd iemand aanwezig is die de laatste ronde doet.
   
 2. Zet het alarm aan
  Schakel consequent uw alarmsysteem in, zodat er snel gereageerd wordt door de meldkamer en surveillance. Een snelle reactie kan schade door brand of verlies door diefstal tot het minimum beperken.
   
 3. Verlichting
  Zorg voor goede gevelverlichting, zodat eventuele inbrekers gezien worden. Houd er rekening mee dat de verlichting niet het zicht van de camera belemmert of verblindt.
   
 4. Uitstraling
  Laat belangrijke documenten of waardevolle spullen niet in het zicht liggen. Zorg ook dat uw buitenterrein er verzorgd uitziet. Een nette uitstraling van een terrein of gebouw verkleint de kans op inbraak en vandalisme. Bijzonderheden vallen ook sneller op.
   
 5. Opklim gevaar
  Beperk opklim mogelijkheden waarmee onbevoegden uw bedrijventerrein kunnen betreden. Plaats dus geen containers, pallets, ladders of losse hulpmiddelen in de buurt of tegen uw pand. Laat nooit ramen open staan die door opklimming bereikbaar zijn en zorg dat inbrekers geen gebruik kunnen maken van hoge begroeiing rondom het pand. 
   
 6. Extra controleronde
  Zorg tijdens vakanties, bij een collectieve bedrijfssluiting of in deze donkere maanden voor extra controlerondes.

Wilt u een extra controleronde inzetten of wilt u sparren over uw huidige beveiliging? Onze accountmanager komt graag bij u langs voor een kop koffie en een vrijblijvend advies.