Prijsuitreiking aan Mayke Korebrits

Op 19 oktober 2020 hebben we de eerste Facebook prijsvraag-winnares blij mogen maken met een nieuwe “bewakingscamera voor bij je thuis”. Mayke had goed gezien dat de EBN surveillancewagen op de rotonde “de Tol” in Oosterhout stond. 

Tijdens ons gesprek blijkt dat Mayke vroeger ook bij een beveiligingsbedrijf gewerkt heeft als surveillant; haar vader werkte daar ook. Dat is echter alweer 25 jaar geleden. Nu besteedt zij haar tijd vooral aan vrijwilligerswerk. Zo is zij actief op de lagere school van haar kinderen Cas (12 jaar) en Kate (10 jaar), verzorgt zij terminale patiënten bij hun thuis (ter ondersteuning van de mantelzorger) en zet ze zich 1 à 2 keer per maand in voor “Goeie Kost!”. Goeie Kost! verbindt consumenten met lokale/regionale biologische voedselproducenten en maakt biologische producten tegen een eerlijke prijs voor consumenten èn producenten beschikbaar.
Mayke is maar wat blij met deze prijs; normaal doet ze helemaal niet mee met dit soort win-acties op Social Media. Met deze camera gaat zij de kinderen in de gaten houden als zij met haar partner Antoine even weg is, grapt ze.