"Wij zijn blij met de snelle responsetijden"

Bij ongeveer 80% van de meldingen is EBN binnen 5 minuten ter plaatse en bij circa 95% van de meldingen binnen 15 minuten. "Daar zijn we heel tevreden mee, want alleen met snelle responstijden kun je een inbreker op heterdaad betrappen", vertelt Frank Schets, Business Support Manager van Vos Logistics en o.a. verantwoordelijk voor de veiligheid.

Uitvalsbasis om de hoek

De navigatie geeft 4 minuten aan van het EBN-steunpunt naar Vos Logistics. EBN heeft namelijk zes auto’s op het terrein van Cable Partners staan, op industrieterrein Majoppeveld in Roosendal. “We doen al jaren de beveiliging bij Cable Partners en hieruit is een nauwe samenwerking voortgekomen. Onze surveillanten mogen gebruik maken van de faciliteiten van het bedrijf en onze surveillance wagens staan klaar om snel aan te kunnen rijden bij een melding. Hierdoor zijn we altijd dichtbij voor de bedrijven die gevestigd zijn op Majoppeveld I en II en Borchwerf I”, licht Dominique Heijnen, operationeel manager bij EBN, toe. Alle bedrijven op Borchwerf I en Majoppeveld zijn automatisch deelnemer aan de collectieve surveillance. Door een nieuw aangelegde verbindingsweg over het spoor, is Borchwerf I nu ook vanuit Majoppeveld snel te bereiken.

Alarmopvolging

Vos Logistics in Roosendaal werkt voornamelijk voor Akzo Nobel. Het public warehouse, dat in 2012 is gebouwd, ligt behoorlijk afgelegen. Met bijna 100 medewerkers die in drie ploegen werken, zou je denken dat er altijd leven in de brouwerij is, maar tussen 00.00 en 06.00 uur gaat het bedrijf toch even dicht. “In die korte tijd dat we dicht zijn en je lekker ligt te slapen, wil je niet wakker gebeld worden door het inbraakalarm. Vroeger reden we zelf op en neer, maar bij ieder loos alarm krijg je daar een beetje minder zin in, dus hebben we EBN ingeschakeld. Zij bellen ons alleen als er écht iets aan de hand is.”

Extra service

Meestal is het loos alarm. Een vogel die binnen is gevlogen door een open raam, een vuiltje op de sensor of de zonwering die wappert. “Wat we vooral waarderen is dat de surveillanten niet alleen het alarm uitzetten, een controle ronde doen en weer weggaan, maar ze gaan echt op zoek naar de oorzaak. Ze sluiten het betreffende raam, maar controleren ook of er nog andere ramen open staan. Ze maken de sensor schoon en trekken de zonwering omhoog. Ze kunnen er ook voor kiezen dit niet te doen. Dan moeten ze waarschijnlijk diezelfde nacht nog een keer uitrukken. En je betaalt per alarmopvolging. Maar EBN kiest juist voor extra service. Dan versta je je vak”, aldus Schets.

Certificaten en rapportages

“Daarnaast beschikt EBN over het ‘Keurmerk Beveiliging’ en het ‘Lidmaatschap bij de Nederlandse Beveiligingsbranche’. Dit is voor ons belangrijk, want Vos Logistics moet zich aan veel wet- en regelgeving houden. Dan zoek je een partij die daarbij past. EBN stelt ook van iedere melding een rapport op. Meestal ontvang ik die dezelfde nacht nog. Ook van de visitaties. Die rapportages dienen wij te overleggen aan onze ondernemingsraad. Het is fijn als je daar niet naar hoeft te vragen of extra voor hoeft te betalen.”

Snelle responstijden

Wilt u uw bed ’s nachts ook niet meer uit en bent u op zoek naar een snelle alarmopvolging? Neem dan contact op met Dominique Heijnen, operationeel manager EBN Veiligheidsdienst, via 076-5205206 of d.heijnen@ebnbreda.nl