Verslag Swim to fight cancer team EBN

Op zondag 1 september heeft een team van EBN Veiligheidsdienst meegedaan aan Swim to Fight Cancer 2019. Marjolein, Claire, Mirjam en Benito hebben samen met 571 andere zwemmers 2 kilometer door de haven en de singels van Breda gezwommen. Marjolein vertelt dat de meesten van het team er ongetraind aan zijn begonnen, maar met doorzettingsvermogen en aangemoedigd door het publiek langs de kant hebben ze het gered. Mirjam heeft er wel hard voor getraind zegt ze, “Vanaf het moment van inschrijving heb ik 2x per week 1 tot 1½ uur getraind. Ik heb geoefend in Waalwijk in natuurwater. Mijn man liep dan langs de kant van het meertje mee; voor de zekerheid, het is daar erg diep. Meedoen aan dit evenement was een heel leuk en goed idee. Toen Maarten van der Weijden had gezwommen en ik hoorde dat men 2 kilometer met hem mee kon zwemmen dacht ik direct: dat had ik ook wel willen doen!”.

In totaal is er door dit team ruim €2.000,- opgehaald, “en de twee weken na het evenement ga ik nog door met zoeken naar donateurs” vertelt Claire. Alle leden hadden hun eigen redenen om geld voor het KWF Kankerbestrijding op te halen. “Voor mij was het ook erg emotioneel omdat mijn vader is opgegeven” vertelt Benito. Claire heeft haar moeder verloren aan alvleesklierkanker, “zij was echt een vechter eerste klas. Door haar heb ik de moed, het doorzettingsvermogen en de kracht gekregen om de finish te halen, al is dat met pijn en moeite zoals al eerder een halve marathon, 10 km hardlopen, een obstacle run van 10 km tot dit keer 2 km zwemmen in de singel.” 

Mirjam heeft 3 van de 4 (schoon-)ouders verloren aan kanker en heeft het zelf ook gehad; momenteel is ze gelukkig schoon. Allen zeggen volmondig dat ze volgend jaar graag weer meedoen en moedigen hun collega’s, vrienden en familie aan om datzelfde te doen. Supergaaf, op naar de volgende keer, goed georganiseerd, heel erg gezellig, als het mij lukt lukt het jou ook zijn de enthousiaste kreten die zij uiten. “EBN’s waterratten team is the best” roept Claire tenslotte met een smile van oor tot oor. Knap gedaan team EBN!

Voor volgend jaar hebben zich al meer collega's gemeld om mee te doen met dit evenement.