Surveilleren; een veelzijdig vak!

Natuurlijk staan onze surveillanten bekend om hun adequaat handelen bij inbraken, en het gedegen advies. Maar in het dagelijkse werk doen zij veel meer. Zo assisteren zij ook geregeld bij incidenten.

Maurice vertelt:

Gillende sirenes

“Mijn dienst zat er bijna op, toen ik een melding kreeg van de centrale dat er een ongeluk gebeurd was op de randweg. Ik kreeg de opdracht om er onmiddellijk naartoe te gaan. Toen ik na drie minuten aankwam, zag ik dat de ambulance er al was. Eén persoon werd in de ambulance gelegd die dringend naar het ziekenhuis moest.”

Verkeerschaos

“Er stonden twee auto’s midden op de weg. Ik heb ons dienstvoertuig midden op de weg geparkeerd. Dankzij de waarschuwingslichten en waarschuwingsborden kon ik zo de veiligheid van de hulpverleners borgen. Na overleg kon de ambulance vertrekken en nam ik de leiding bij de plaats van het ongeluk. Als eerste ben ik de weg van de zuidelijke randweg gaan omleiden in verband met de drukte van het verkeer. Ook de andere weg heb ik afgezet en naar een zijweg geleid. Tot slot de afrit van de zuidelijke randweg geblokkeerd. Nu de verkeerssituatie goed begeleid werd kon ik foto's gaan maken van de schade aan de voertuigen. Ook de andere inzittenden heb ik kunnen geruststellen en begeleiden.”

Politie ter plaatse

“Na ongeveer 15 minuten kwam de politie ter plaatse. Zij ging de andere inzittende van de voertuigen ondervragen. Even later kwam er een tweede politiewagen ter plaatste die het regelen van het verkeer overnam. Het sleepbedrijf kwam ongeveer 45 minuten later om de desbetreffende auto's op te halen. Hierna heb ik mijn dienst beëindigd.”