Reactie EBN op aanhouding van twee medewerkers

Breda, 30 april 2018 - Op 3 maart vond er een kluisjesroof plaats bij de Rabobank in Oudenbosch. De politie is een onderzoek gestart en dat heeft onder andere een verdenking opgeleverd tegen twee medewerkers van EBN. De politie heeft hen vandaag op verzoek van het Openbaar Ministerie aangehouden.

EBN ondersteunde Rabobank bij de beveiliging van het pand in Oudenbosch. De desbetreffende medewerkers zijn op non-actief gesteld. Zowel de directie als de medewerkers van EBN zijn geschrokken van dit bericht. Wij zullen in het belang van het verdere onderzoek van het Openbaar Ministerie geen nadere informatie hierover verstrekken. Uiteraard werken wij volledig mee aan het verdere onderzoek, zoals wij ook in de fase tot aanhouding hebben gedaan. Wij benadrukken dat er op dit moment sprake is van een verdenking tegen twee (of meerdere) personen. EBN is geen onderwerp van het onderzoek.

EBN heeft zelf ook een onderzoek laten uitvoeren door een externe, onafhankelijke partij. Hieruit zijn geen verontrustende signalen naar boven gekomen. EBN is een bedrijf dat veiligheid en zorgvuldigheid zeer serieus neemt. Wij zijn door het Ministerie van Justitie toegelaten als particuliere beveiligingsorganisatie en wij beschikken over het Keurmerk Beveiliging. EBN hanteert strikte protocollen en screent alle medewerkers zorgvuldig.

In het belang van het onderzoek en het juridische traject zullen wij geen verdere informatie verstrekken. Voor vragen over het onderzoek verwijzen wij u door naar het Openbaar Ministerie.

Contactpersoon namens EBN:
Isabel Wetzels
Rassers Advocaten
076-5136136