Politie onderzoekt insluiping boot Prinsenkade Breda

De politie heeft in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 april 2015 rond 04.30 uur twee mannen uit Tilburg en Breda van 22 jaar oud aangehouden. De twee werden door een beveiliger betrapt in een boot, die aan de Prinsenkade lag.
 
De beveiliger reed tijdens zijn surveillance op de Academiesingel en zag een aantal hekwerken omliggen. Toen hij de hekken overeind wilde zetten, hoorde hij geluiden bij de passantenhaven en betrapte het tweetal. Een van de mannen probeerde er met een reddingsboei vandoor te gaan, de ander zette het met lege handen op een lopen. Dankzij de komst van een tweede beveiliger konden de mannen worden staande gehouden. Ze zijn overgedragen aan agenten.

Tijdens de aanhouding meldde zich nog een bewaker die had gezien dat het tweetal zich ook had misdragen bij een fietsenstalling in de Kraanstraat. Er lagen diverse bromfietsen om en die bromfietsen waren beschadigd. Het verdachte tweetal is vervolgens meegenomen naar het politiebureau op verdenking van diefstal af/uit een boot en vernieling en heeft de nacht in de cel doorgebracht. Ze zijn dinsdagmiddag verhoord. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: politie.nl