Meerwaarde collectieve beveiliging

In de nacht van maandag op dinsdag bleek maar weer hoe waardevol collectieve beveiliging is. De preventieve aanwezigheid van onze beveiliger Remy op het bedrijventerrein “De Krogten” in Breda zorgde voor een aanhouding op heterdaad op de Konijnenberg.

Tijdens de controleronde over het bedrijventerrein merkte onze surveillant een open deur van een pand op. Er werd een verdacht persoon achter het hekwerk aangetroffen. De klep van een container wagen stond al open. Hierin werd kostbare apparatuur aangetroffen. De collectieve surveillant heeft de inbreker aangehouden. Na aankomst van de politie en de particuliere beveiliger van het bedrijf is de zaak verder afgewikkeld en werd de inbreker meegenomen naar het bureau.

Collectieve beveiliging wil zeggen dat een groot aantal bedrijven op een bedrijventerrein samen betaalt voor aanwezigheid van één of meer surveillancewagens. Tijdens de externe controlerondes worden de deelnemende panden op het terrein zorgvuldig gecontroleerd op aanwezigheid van bijvoorbeeld verdachte personen of voertuigen, brandgevaarlijke situaties, opklimgevaar en andere onregelmatigheden. De mobiele surveillanten staan voortdurend in contact met de meldkamer.

De voordelen van collectieve beveiliging zijn:

  • Zichtbare preventieve aanwezigheid van professionele beveiliger(s) op uw bedrijventerrein
  • Externe controlerondes van de panden van de deelnemers tijdens risico-uren
  • Snelle alarmopvolging door zeer korte reactietijden
  • Voorkomen of beperken van schade door snel reageren
  • Spreiding van de kosten
  • Bij voldoende deelname kan de surveillance omgezet worden in camerasystemen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van collectieve beveiliging op uw bedrijventerrein? Neem dan contact op.