Sandra werkt bij gemeente Den Bosch. Als security host bewaakt ze de veiligheid én de gastvrijheid. Dat een dienst altijd veelzijdig is bewijst de dag die eindigt met een ziekenhuisopname.

 

“Als security host geef ik mensen graag een welkom en veilig gevoel,” vertelt Sandra. Toen een ouder echtpaar voor nieuwe documenten kwam schroomde zij dan ook niet om hen actief te helpen.

“De pasfoto’s bleken niet aan de wettelijke eisen te voldoen. Dus ik hielp hen even in het fotohokje.”

 

Harde bons

Het echtpaar liep gezamenlijk terug naar het gemeente loket. “Bij het naar binnen lopen van hen hoorde ik een bonk en zag ik mevrouw hard op de grond terecht komen. Natuurlijk ben ik direct naar haar toe gerend.” Op dat moment was nog niet bekend wat de oorzaak van de val was.

 

Diepe wond

“Gelukkig was mevrouw bij bewustzijn. Ze bleek gestruikeld te zijn. Door de val is ze met haar voorhoofd tegen een deurstijl terecht gekomen en had ze een diepe wond opgelopen.” Sandra schakelde direct de hulpdiensten in. Terecht! Mevrouw bleek bloedverdunners te krijgen, dus ze verloor veel bloed. “Terwijl we op de ambulance wachtten heb ik haar gestabiliseerd en verbonden. Daarna gevraagd of ik iemand voor hun kon bellen.”

 

Vanzelfsprekend!

Na de ziekenhuisopname kwamen de mensen naar het stadskantoor terug, speciaal om Sandra te bedanken. “Ik heb een heel fijn gesprek met hen gehad. Ze waren echt dankbaar. Ikzelf vind het vanzelfsprekend dat ik hen geholpen heb. Ik vind het ontzettend fijn dat het weer goed met haar gaat!”