Een flinke organisatie met een nobel doel: KWF regio Breda

Kanker… wie is er niet door geraakt? Een geliefde verloren, de angst en onzekerheid door woekeringen in je lijf. KWF zet zich in om deze gruwelijke ziekte een halt toe te roepen. Met gedegen onderzoek en nieuwe behandelingen ontstaat er weer hoop voor hen die hieronder lijden.

 

KWF Breda

Adrienne Verboom is contactpersoon voor EBN bij KWF Breda en heeft een professionele organisatie onder zich. “KWF Kankerbestrijding Breda is actief in Breda, Bavel, Teteringen, Ulvenhout en Rijen. Wij hebben in totaal 800 vrijwilligers die elk jaar de collecte lopen, die dit jaar plaatsvond van 7 t/m 12 september. Breda en de randgemeenten zijn verdeeld over 1 collectecoördinator, dat is mijn (vrijwilligers-)rol en 70 wijkhoofden die de contacten met de vrijwilligers onderhouden en de bussen verspreiden. Wij zijn volledig geautomatiseerd en de werkgroep bestaat uit ca. 12-15 actieve vrijwilligers die mij ondersteunen.” zo vertelt zij.

 

Loyaal

Zelf al 40 jaar actief als collectant en inmiddels vanaf 2002 collectecoördinator, heeft Adrienne gedegen ervaring. Bescheiden vertelt ze dat ze nu eenmaal graag regelt en gevraagd werd destijds. Ook voor het KWF was Adrienne maatschappelijk actief. Als voorzitter en mede-oprichter van het Brakkenfestival heeft zij 10 jaar lang de kar getrokken. “Daarvan ken ik ook Frank van Jeveren van EBN, omdat zij altijd op dit festival de bewaking sponsorde.” De stap naar EBN voor het KWF was zodoende snel gemaakt.

 

Samen staan we sterk

De rol van EBN is het bewaken van de teldag bij ABN-AMRO na de collecteweek. “ABN-AMRO sponsort de locatie en dankzij de bewaking van EBN voelen onze 21 vrijwilligers zich veilig. Zo weten we zeker dat we onze collecte-opbrengst veilig kunnen behouden. EBN doet dit inmiddels al vele jaren, waarvoor wij natuurlijk super dankbaar zijn.”

 

Ook ú kan helpen

De uitdaging is het elk jaar weer 100% bezetten van alle collecteerbare straten en het vinden van sponsors. Voor elke extra activiteit of bijvoorbeeld een bedankje voor de vrijwilligers  zijn externe donaties nodig. Zodoende blijft de volledige collecteopbrengst voor het goede doel bestemd. “Mijn wens is dat bedrijven of organisaties bijvoorbeeld als teamuitje een avond gaan collecteren in de buurt van hun bedrijf. En als ze iets te vieren hebben ons als goed doel gaan gebruiken. Denk aan jubilea, opening van het bedrijf, gewoon een leuke sportdag.” zo roept Adrienne op. Het KWF levert alle attributen zoals vlaggen, spandoeken, ballonnen, folders, niet roken-campagne. Want het blijft hard nodig.

 

Voor een goede zaak

Meer onderzoek, goede medicijnen, een betere kwaliteit van leven voor alle kankerpatiënten en meer overlevenden, dat is het doel. KWF haalt met de collecte gemiddeld 10 miljoen euro op. Totaal zijn in het hele land in de collecteweek 120.000 vrijwilligers actief op pad. De slogans "Iedereen verdient een morgen" en "We komen steeds dichterbij" klinken uit steeds meer monden.

 

Voor meer informatie en contactgegevens gaat u naar de website van KWF Breda, klik hier 

Adrienne Verboom

Collectecoördinator Breda