EBN beveiligt geld tellen collecte KWF Kankerbestrijding

KWF Kankerbestrijding Breda is actief in Breda, Bavel, Teteringen, Ulvenhout en Rijen. De reguliere collecte bestaat uit een huis-aan-huiscollecte waarbij 68.793 adressen worden bezocht door 778 vrijwilligers. Dit jaar heeft er ook nog een extra collecte plaats gevonden tijdens het evenement van Swim to Fight Cancer. De collecte van KWF Kankerbestrijding is elk jaar in de eerste volle week van september.

Samen staan we sterk

De rol van EBN is het bewaken van de teldag na de opbrengst van de collecteweek. Dankzij de bewaking van EBN voelen de 21 vrijwilligers zich veilig. Zo weten we zeker dat we onze collecte-opbrengst veilig kunnen behouden. EBN doet dit inmiddels al vele jaren.

Voor een goede zaak

Meer onderzoek, goede medicijnen, een betere kwaliteit van leven voor alle kankerpatiënten en meer overlevenden, dat is het doel. KWF haalt met de collecte gemiddeld 10 miljoen euro op. Totaal zijn in het hele land in de collecteweek 120.000 vrijwilligers actief op pad. Vorig jaar hadden Breda en haar omliggende gemeenten de hoogste opbrengst, wij hopen dit doel wederom te realiseren dit jaar. 

Swim to Fight Cancer

Tijdens het extra evenement Swim to Fight Cancer konden vrijwillgers zich opgeven om in de haven en de singels van hun eigen stad te zwemmen, zo ook in Breda. Hiermee kon persoonlijk geld op worden gehaald door middel van sponsoring. Tijdens deze editie deden ook 4 medewerkers van EBN mee en voor volgend jaar hebben zich al meerdere EBN'ers aangemeld! Meer lezen over EBN bij Swim to Fight Cancer? Klik hier.