Bedrijfspand Winters bouw & ontwikkeling: schitterende architectuur en moeilijk neembare vesting

 

Ton van der List spreekt met enthousiasme over hun bedrijfspand op terrein Steenakker. Het uit eigen ontwikkeling gerealiseerde bedrijfspand is niet alleen mooi, ook aan veiligheid is van begin af aan gedacht. De getroffen voorzieningen en de samenwerking met EBN maken het kantoor en de materieeldienst een bijna onneembare vesting.

 

Uniek ontwerp

Als financieel adjunct directeur bij Winters bouw & ontwikkeling weet Ton veel te vertellen over de schitterende panden die zij realiseren. Met name utiliteitsbouw, maar ook enkele unieke woningbouwprojecten. Allen gekenmerkt door een eigen design en unieke uitstraling. Binnen Winters zijn vier pijlers die met eigen expertise klanten ontzorgen van schets tot realisatie. En zo is ook hun eigen pand ontstaan, waarmee Winters enkele jaren terug de Architectuurprijs van Breda heeft gewonnen.

 

Anti-ramkraak

Bij het ontwerpen van het kantoor is niet alleen aan de uitstraling gedacht. Het doordacht ontwerp maakt het ook bijzonder lastig om ongevraagd binnen te komen. Zo zijn er geen ramen die open kunnen en is het gelaagde glas zo sterk dat je er niet zomaar door komt. De stevige deuren zijn niet alleen mooi robuust, ze vallen ook gelijk in het slot. En heel vernuftig weggewerkt zijn rolluiken die een extra barrière vormen voor inbrekers.  Zelfs het glooiende grasveld kent een doel; een ramkraak wordt zo onmogelijk!”

 

Samen sterk

Toch zijn er aanvullende maatregelen nodig. Zonder cameratoezicht blijven de vertragende elementen zinloos. “Cameratoezicht doen we vanuit het collectief BIZ Steenakker, aanvullend hebben we ook alle beveiligingssensoren en de alarmopvolging bij EBN geregeld. Zo is het kantoor en de materieeldienst continu optimaal beveiligd. Het getriggerde systeem wordt door EBN goed onderhouden en ik ontvang netjes rapporten van eventuele meldingen.” Winters bouw & ontwikkeling is al bijna 12 jaar trouw klant van EBN.

 

Een kritisch oog

De medewerkers van EBN blijken een kritische blik te hebben. Een poort die in eerste instantie geforceerd leek, bleek in werkelijkheid licht verzakt te zijn. Dankzij de terugkoppeling kon Winters deze netjes herstellen. Ton: “Het was mij eerlijk gezegd nog niet opgevallen. Alerte actie van de surveillant!” Nog een voorbeeld van deze alertheid ondervond Ton aan den lijve toen hij na een bezoek aan NAC de parkeerplaats van het bedrijf bezocht. Binnen no time stond er een surveillant naast hem die even controleerde wat deze nachtelijke bezoeker hier te zoeken had. “Dit soort momenten geeft natuurlijk veel vertrouwen!”

 

TIP

Niet iedereen beschikt over zo’n modern pand. Maar er is ook veel wat je zelf kan doen. “Alle medewerkers vinden het vanzelfsprekend eventuele kostbaarheden buiten het gezichtsveld op te bergen, en het pand zorgvuldig af te sluiten. En mocht iemand toch denken dat er iets te halen valt? Dan gaan alle alarmbellen rinkelen!” zo sluit Ton zijn verhaal.

 

Benieuwd geworden naar de diensten en projecten van Winters bouw & ontwikkeling? Op wintersbouw.nl vindt u alle informatie!