Alles draait om communicatie bij zwembad de Banakker

Jack Aarts, coördinator, bij zwembad de Banakker draagt de verantwoording voor de dagelijkse leiding, technische dienst en de beveiliging van de Banakker. Want ook een oud pand moet veilig zijn.

Oud en nieuw

Medio 2018 zal het nieuwe zwembad van Etten-Leur af zijn. Tot die tijd doen Jack,  Remco Mallens (ook coördinator) en het team er alles aan om het huidige zwembad in de best mogelijke staat te houden. “Alles van deurklink tot grote pompen moet goed werken. De klant mag geen hinder ondervinden” spreekt Jack stellig uit. Dat de veiligheid voorop staat blijkt wel uit de kostbare vervanging van de balustrade van de hoge duikplank. Maar ook het beveiligingssysteem is vernieuwd.

Bakbeesten van camera’s

“We hadden hier een erg verouderd beveiligingssysteem. Bakbeesten van camera’s.” EBN heeft vorig jaar de aanbesteding voor alle panden van de Gemeente Etten-Leur gewonnen. “De eerste storing heeft EBN direct verholpen. Daarna zijn we in gesprek gegaan hoe we dit beter op kunnen lossen.” Dat EBN graag service op maat levert bleek wel uit hun voorstel. Jack: “Ik heb hier twee handige mannen in dienst. Die kennen het pand goed. De bedrading voor het pand was voor hun geen enkel probleem. Zo konden we kosten besparen en toch een goed werkend systeem aanleggen.”

Communicatie

De Banakker staat bekend als een gezellig en gastvrij bad. Dat staat of valt met communicatie. “Ik vind het erg belangrijk dat we mensen netjes te woord staan. Klanten voelen zich dan welkom, maar het helpt ook om agressie te voorkomen. In het team zijn we eerlijk en open naar elkaar. We evalueren incidenten. Dat voel ik ook bij EBN. Ze denken echt mee met wat we willen en luisteren naar de mensen. Dat voelt goed en schept vertrouwen.”

Sociale controle

Het zwembad kent nu sensoren, camera’s en alarmopvolging. Alleen bij echte inbraak wordt Jack nog uit zijn bed gebeld om te inventariseren. “Hier valt eigenlijk niets te halen. Helaas hebben we toch wel eens inbraken gehad. Maar zodra een ruit ingegooid wordt gaat het alarm af. We staan midden in een woonwijk. De sociale controle helpt overdag wel een beetje mee” glimlacht Jack. ’s Nachts neemt EBN die zorg over.

Veiligheid in alle vormen

“We werken hier eigenlijk met een overgekwalificeerd team.” Iedereen heeft BHV en EHBO. Ook wordt iedereen betrokken bij de controle op blusmiddelen en apparatuur. En de Arbo en Sociale Hygiëne krijgen veel aandacht. En natuurlijk zijn ze zuinig op de toegangscodes van het pand. Jack: “Maar ondanks alle technieken draait het uiteindelijk om mensen. Je kan niet alles voorkomen. Maar samen kunnen we er wél alles aan hebben gedaan om het goed te doen. Met het team Banakker én met EBN.” 

Zwembad de Banakker biedt zwemplezier, activiteiten en lessen voor jong en oud. Wilt u meer weten over Banakker? Kijk dan op: debanakker.nl of download de gratis app om de vorderingen bij de zwemlessen te volgen